Handdoekpapier | Omnimar

Handdoekpapier

Handdoek papier zorgt ervoor dat u na het wassen uw handen fatsoenlijk kunt droog wrijven. Bij Omnimar vindt u allerlei verschillende papieren handdoekjes voor in de dispenser. We hebben handdoekpapier op rol en papieren handdoeken met multivouw, intervouw en Z-vouw. We hebben papieren doekjes bestaande uit 1, 2 of 3 lagen. Welke houder u ook heeft, bij Omnimar vindt u geheid handdoeken die passen.

Waarvoor gebruikt u handdoek papier?

Handdoek papier is een gevouwen stapel papier of een papieren handdoekrol dat wordt gebruikt om vloeistoffen op te nemen, handen af te drogen of oppervlakten mee schoon te maken. Het papier is over het algemeen gemaakt van cellulosevezels die afkomstig zijn van bomen of gerecycled materiaal. Papieren handdoeken kunnen in verschillende formaten en soorten worden geleverd, zoals gevouwen handdoekjes en handdoek papier op rol. Bovendien is het papier ofwel enkellaags ofwel meerlaags. 

Waarom papieren handdoekjes gebruiken?

Handdoek papier biedt verschillende voordelen. Ten eerste is het een hygiënischere manier van handen drogen of poetsen, omdat elk vel individueel wordt gebruikt en na gebruik wordt weggegooid, waardoor kruisbesmetting voorkomen wordt. Ten tweede zijn papieren handdoekjes efficiënter dan andere opties, omdat deze veel meer vocht kunnen opnemen dan een handdoek of een tissue. Handdoek papier is ook milieuvriendelijker dan sommige andere opties, vooral als het wordt gemaakt van gerecycled materiaal, zoals onze eigen papieren handdoeken van 250 stuks.

Verschillende papieren handdoekjes voor uw houder

Er zijn verschillende soorten handdoek papier beschikbaar, waaronder gevouwen handdoekjes en papieren handdoekrollen. Bovendien kan het papier enkellaags zijn of uit meerdere lagen bestaan. Gevouwen handdoekjes zijn individuele vellen papier die in een dispenser worden opgeborgen en gemakkelijk uit te nemen zijn. Rollen papier zijn handig voor grote ruimtes waar veel papier nodig is, zoals keukens of werkplaatsen. Enkellaags papier is minder prijzig dan meerlaags papier, maar meerlaags papier biedt meer absorptievermogen en stevigheid. Bovendien zijn er meerdere merken papier op de markt, zoals Tork handdoek papier. Bij de gevouwen papieren doekjes kunt u ook nog onderscheid maken tussen de manieren waarop ze gevouwen zijn.

Handdoekpapier Z-vouw

Dit zijn de meest populaire papieren handdoeken die gekenmerkt worden door een zigzagvouw. Een voordeel van het handdoekpapier met Z-vouw is dat u nooit de dispenser hoeft aan te raken, want de onderste en bovenste laag van de papier handdoeken zijn in elkaar gevouwen.

Intervouw papier handdoek

Intervouw papieren handdoekjes zijn meerdere keren in elkaar gevouwen. Dit leidt ertoe dat de gebruiker eenvoudig een nieuw doekje kan nemen. Dit type handdoek papier absorbeert snel vocht, waardoor één handdoekje van papier al genoeg is om uw handen mee af te drogen.

Papieren handdoekjes multivouw

Multivouw papieren handdoeken bestaan uit  twee of meerdere lagen papier die verlijmd zijn. Hierdoor absorberen deze doeken snel vocht en passen ze perfect in de compactere dispensers.

In welke ruimtes kunt u handdoek papier plaatsen?

Handdoek papier kan op veel verschillende plaatsen worden gebruikt, waaronder (openbare) toiletten, keukens, werkplaatsen, restaurants, kantoorruimtes en ziekenhuizen. Het is belangrijk om het juiste type papieren handdoekje te kiezen, afhankelijk van de locatie en het gebruik. In openbare toiletten en ziekenhuizen is het bijvoorbeeld belangrijk om hygiënische gevouwen handdoekjes te gebruiken, waarbij de houder zo min mogelijk aangeraakt hoeft te worden. Dit om de verspreiding van ziektekiemen te voorkomen.

Hoe kiest u het juiste handdoek papier?

Het kiezen van de juiste papieren handdoeken kan soms een uitdaging zijn, omdat er veel verschillende soorten en merken beschikbaar zijn. Hier zijn enkele factoren waarmee u rekening kunt houden bij het kiezen van het juiste handdoek papier:

  • Het doel: Waarvoor gaat u de papieren handdoekjes gebruiken? Zoekt u naar papier voor het drogen van handen in toiletten of voor het schoonmaken van gemorste vloeistoffen?
  • De vouw: Gevouwen handdoekjes zijn handig voor openbare toiletten, terwijl rollen papier beter geschikt zijn voor werkplaatsen of grotere ruimtes.
  • Absorptievermogen: Zoek naar papier dat voldoende vocht kan opnemen en niet snel uit elkaar valt. Meerlaags papier biedt meestal meer absorptievermogen en stevigheid, terwijl enkellaags papier goedkoper is.
  • Milieuvriendelijkheid: Overweeg of het handdoek papier dat u kiest milieuvriendelijk is. Er zijn bijvoorbeeld handdoekjes gemaakt van gerecycled papier.
  • Prijs: De prijs is natuurlijk ook een belangrijke factor. Houd rekening met het budget en zoek naar de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Papieren handdoeken voor uw dispenser koopt u bij Omnimar

Omnimar is een facilitair totaalleverancier en die naam doen we eer aan. Wij bieden een totaalpakket aan diensten als het gaat om schoonmaak en hygiëne. Daarnaast leveren wij kantoorartikelen, werkkleding, machines en dergelijken. We zijn VSR gecertificeerd, waardoor u verzekerd bent van kwalitatieve producten en diensten. Kwaliteit, service en een goede prijsstelling zijn bij ons prioriteiten. Bent u nieuwsgierig geworden? Neem dan contact met ons op voor een afspraak of bestel vandaag nog de artikelen die u nodig heeft.

Bij de papieren handdoeken een houder?

Wanneer u van plan bent te werken met papier handdoekjes, dan is een geschikte handdoek dispenser onmisbaar. Deze handdoekhouders vindt u ook bij Omnimar. We hebben dispensers die u kunt ophangen, maar ook muurhouders en vloerstandaarden. Bekijk hier het hele assortiment aan dispensers. Naast handdoek papier verkopen we ook andere soorten papier, zoals toiletpapier en industriepapier.