Desinfectiemiddel schoonmaak van Omnimar

Desinfectiemiddel

Het gebruik van een desinfectiemiddel is nog nooit zo belangrijk geweest. Waar u ook komt, op kantoor, in de horeca of bij mensen thuis, overal komt u desinfectiemiddelen tegen. Door regelmatig gebruik te maken van een desinfectiemiddel verkleint u de kans op het verspreiden van bacteriën en virussen. Dit komt doordat desinfectiemiddelen micro-organismen onschadelijk maken. Dit geldt zowel voor op de huid als voor voorwerpen en oppervlakten. Een hygiënische omgeving begint dus bij het gebruik van desinfectiemiddel. Bij Omnimar kunt u terecht voor de beste desinfectie schoonmaakmiddelen. Ons ruime assortiment aan desinfectie schoonmaakmiddelen kunt u vinden in onze shop. Behalve desinfectiemiddelen bieden wij een zeer breed assortiment aan schoonmaakartikelen aan op onze webshop. Zo kunt u bij ons ook terecht voor onder andere werkkledij, schoonmaakmachines, papier, plastic, glasreiniging, kantoor- en horeca-artikelen en nog veel meer!

Wat is een desinfectiemiddel?

Een desinfectiemiddel is een belangrijk hulpmiddel bij het beheersen van infecties en van de verspreiding van ziektekiemen. Het is een effectief middel om mensen en oppervlakken te beschermen tegen deze infecties. Ontsmettingsmiddel doodt en verwijdert bacteriën, virussen en ziekteverwekkers (desinfectie). Desinfectiemiddelen zijn mengsels van een of meerdere werkzame stoffen die micro-organismen onschadelijk maken. Bovendien zitten in het mengsel één of meerdere hulpstoffen zoals oplosmiddelen, dragers en stabilisatoren.

Uit welke componenten bestaan desinfectiemiddelen?

Hoewel er verschillende soorten desinfectiemiddelen zijn, zijn de meeste samengesteld uit dezelfde componenten. Deze componenten zijn meestal:

·         Alcohol

·         Chloor

·         Glutaaraldehyde

·         Quaternaire Ammoniumverbindingen

·         Peroxydeverbindingen

Alcohol is een van de meest voorkomende desinfectiemiddelen en wordt in negentig procent van de gevallen gebruikt om bacteriën te doden. Chloor is een van de effectiefste desinfectiemiddelen en wordt vaak gebruikt in zwembaden en oppervlaktewater. Glutaaraldehyde wordt vaak gebruikt in medische omgevingen, omdat het effectief is tegen een breed scala aan micro-organismen en het is niet zo irriterend voor de huid als bijvoorbeeld chloor.

Waarvoor kunt u ontsmettingsmiddel gebruiken?

Desinfectiemiddelen zijn een essentieel onderdeel van het huishouden, kantoorleven en de persoonlijke verzorging. Aangezien desinfectiemiddelen ingezet worden om te reinigen en desinfecteren, vindt u deze middelen vaker terug in medische instellingen en de gezondheidszorg. Ook in veel schoonmaakmiddelen vindt u ontsmettingsmiddel terug. Daarom vindt u ontsmettingsmiddel in restaurants, hotels, kantoren, winkels en scholen ook vaak terug tussen de schoonmaakspullen.

Hoe moet u ontsmettingsmiddel gebruiken?

In kantoorruimtes komen veel mensen bij elkaar en deze spenderen vaak meerdere uren in dezelfde ruimte. Het is dan ook belangrijk om besmetting met virussen en bacteriën zo veel mogelijk proberen te voorkomen. Dit kan met behulp van desinfectie schoonmaakmiddelen. Voor u gebruik gaat maken van de desinfectie schoonmaakmiddelen is het noodzakelijk om alles eerst goed te reinigen. U dient alle stof, vet en vuil te verwijderen. Dit zorgt er echter niet voor dat schadelijke micro-organismen gedood worden, maar wel dat de desinfectie beter zijn werk kan doen. Begin dus eerst met het reinigen van bureaus, toetsenborden, deurklinken, lichtschakelaars e.d. Vervolgens kunt u de desinfectie schoonmaakmiddelen gebruiken om alles te desinfecteren. Virussen en bacteriën worden gedood en daarmee onschadelijk gemaakt. Laat het desinfectiemiddel goed inwerken voor het beste resultaat. Wij raden u aan altijd eerst het etiket te lezen voor advies over het gebruik. Uiteraard mag u ook altijd contact met ons opnemen voor een deskundig advies over het gebruik van desinfectie schoonmaakmiddelen.

Handen desinfecteren

We gaven zojuist al aan dat het erg belangrijk is om alles eerst goed te reinigen voordat u met de desinfectie aan de slag gaat. Dit geldt niet alleen voor voorwerpen, maar ook voor uw handen. Was dus eerst goed uw handen met water en zeep. Maak vervolgens gebruik van een desinfectiemiddel. Al onze desinfectiemiddelen voldoen aan alle Europese kwaliteitseisen die hiervoor gesteld worden. U kunt deze desinfectiemiddelen dus op een veilige manier gebruiken en u bent ervan verzekerd dat ze hun werk goed doen. Als facilitair totaalleverancier kunt u bij ons terecht voor alles op het gebied van schoonmaak, hygiëne, desinfectie etc. Dus geen tussenleveranciers of andere ongemakken. Wij van Omnimar doen alles in eigen beheer.

Welke soorten ontsmettingsmiddelen zijn er?

Er is niet slechts één desinfectiemiddel op de markt. Desinfectiemiddelen krijgt u in meerdere soorten, waardoor er altijd een geschikt ontsmettingsmiddel te vinden is voor elke situatie. De meest voorkomende desinfectiemiddelen zijn:

·         Desinfectie sprays: een ontsmettend reinigingsmiddel in een sprayflacon, zoals Pollet Poltech 4D spray

·         Desinfecterende handgels: desinfecterende handgeld doodt de bacteriën die anders via de hand zouden worden doorgegeven

·         Antibacteriële zeep: ook antibacteriële zeep doodt bacteriën op de hand

·         Desinfectie alcohol: desinfecterende alcohol reinigt en ontsmet plekken

·         Desinfecterende doekjes: met desinfectiedoekjes kun je zowel reinigen als desinfecteren

 

Waarom kiezen voor Omnimar?

Omnimar biedt u een totaal concept. Dit betekent dat u voor uw schoonmaakspullen en kantoorartikelen bij ons terecht kunt. Kwaliteit, service en een goede prijs staan bij ons hoog in het vaandel. Wij leveren u producten van een hoogwaardige kwaliteit die voldoen aan de geldende Europese normen en eisen. Bovendien zijn wij VSR gecertificeerd, waardoor we ons als echte professionals kunnen bestempelen. Daardoor kunnen wij ook de reparaties en het onderhoud van uw machines door gecertificeerde keurmeesters laten uitvoeren. We willen al onze klanten volledig ontzorgen op het gebied van hygiëne en schoonmaakartikelen. Omnimar is dé schoonmaakmaterialen groothandel voor iedereen!