Industriepapier

Industriepapier

Wanneer u met industriële toepassingen te maken heeft, zult u merken dat normale poetsrollen vaak niet voldoende zijn om mee te poetsen. Hiervoor kunt u beter gebruik maken van een industriële poetsrol, oftewel industriepapier. Dit papier is zeer sterk en absorbeert gemakkelijk vocht. Bovendien is het papier extra lang en kunt u het toch eenvoudig gebruiken. Bij Omnimar vindt u industriepapier van hoogwaardige kwaliteit. Bestel daarom vandaag nog uw industrie papier rollen en ga zo snel mogelijk op een zeer hygiënische wijze aan de slag.

Waarvoor dient industriepapier?

Industrierollen worden gebruikt op plekken waar hygiëne van belang is en waar veel papier nodig is. Industrie papier wordt vaker opgehangen aan speciale industrierolhouders, zodat men snel en eenvoudig een stuk papier kan pakken. Industrie papier heeft meerdere functies:

 • Reiniging: Industriepapier wordt veelvuldig gebruikt voor het reinigen van machines en apparatuur, omdat het sterk absorberend is en effectief vuil en vet kan opnemen.
 • Afdrogen: Industriepapier wordt gebruikt voor het drogen van producten en materialen, want het papier is sterk absorberend en droogt snel af.
 • Hygiëne: industrierollen dragen bij aan een schone en veilige werkomgeving.
 • Voedselveiligheid waarborgen: In de voedselverwerkingsindustrie is het van groot belang om de veiligheid van voedsel te waarborgen. Industriepapier wordt gebruikt voor het schoonmaken van apparatuur en oppervlakken om contaminatie van voedsel te voorkomen.

Voordelen industrie papierrollen

Industriepapier biedt veel voordelen voor bedrijven en organisaties in verschillende sectoren. Hieronder volgen enkele belangrijke voordelen:

 • Sterke absorptie: Industriepapier heeft een sterke absorptiekracht, waardoor het zeer effectief is bij het opnemen van vuil, vet en vocht.
 • Hygiënisch: Industrieel papier draagt bij aan de hygiëne op de werkvloer en in de productieomgeving. Door het gebruik van papier wordt voorkomen dat vuil en bacteriën zich verspreiden, wat kan leiden tot een gezondere en veiligere werkomgeving. Bovendien kan het papier gemakkelijk worden weggegooid, wat bijdraagt aan een schoner en opgeruimder werkgebied.
 • Efficiëntie: Het gebruik van industriepapier kan bijdragen aan een efficiëntere werkwijze. Papier is gemakkelijk en snel te gebruiken en kan in veel verschillende situaties worden toegepast.
 • Milieuvriendelijk: Veel soorten industriepapier zijn tegenwoordig milieuvriendelijk. Het papier wordt geproduceerd uit duurzame materialen en kan gemakkelijk worden gerecycled.

Verschillende soorten industriepapier

Industrieel papier is verkrijgbaar in diverse maten en materialen. Het papier kan 1 laag of meerdere lagen hebben. Bovendien zijn er verschillende kleuren: wit, grijs of blauw. Het blauwe industriepapier wordt veelal gebruikt in de voedselindustrie, want het voldoet aan de HACCP-regels. Blauw industriepapier is vaak gemaakt van gerecycled materiaal en is verkrijgbaar in verschillende formaten en vormen zoals rollen, vouwhanddoeken en poetsdoeken. Het papier is sterk en duurzaam, zodat het goed bestand is tegen slijtage en scheuren bij intensief gebruik. Bovendien kan het papier snel en efficiënt vloeistoffen opnemen en vasthouden, waardoor het gemakkelijk is om oppervlakken en apparatuur schoon en hygiënisch te houden.

Waar gebruikt u industriepapier?

Door de veelzijdigheid worden industrie papier rollen in verschillende sectoren en toepassingen gebruikt. Het papier is ontworpen om te voldoen aan specifieke behoeften in industriële omgevingen en wordt daarom vaak gebruikt voor taken die verder gaan dan het dagelijks gebruik van huishoudelijk papier. Enkele toepassingen zijn:

 • De voedselindustrie. Hier wordt het papier gebruikt voor het schoonmaken en afvegen van oppervlakken, het absorberen van gemorste vloeistoffen en het beschermen van voedsel tegen besmetting.
 • De gezondheidszorg. Het wordt gebruikt voor het absorberen van vloeistoffen, het reinigen van medische apparatuur en het beschermen van patiënten tegen infecties.
 • De auto-industrie. Hier wordt industrieel papier gebruikt voor het reinigen van apparatuur, het polijsten van onderdelen en het afvegen van overtollige oliën en smeermiddelen.
 • In fabrieken, kantoren en werkplaatsen voor algemene schoonmaaktaken, zoals het afstoffen van oppervlakken en het afvegen van gemorste dranken en voedsel.

De juiste keuze maken

Waar moet u nu op letten bij de keuze voor een geschikte industrierol? Industriële poetsrollen kunnen uit een laag papier bestaan of meerdere lagen. Ook over de afmetingen, het type papier en het milieu moet u nadenken bij de keuze van uw industrie papier. De kleur van de industrierol kan als laatste ook nog verschillen. U vindt witte, blauwe en grijze rollen. Industriepapier kan vervaardigd zijn uit cellulose of gerecycled papier. Wanneer u papier voor de industrie uitzoekt, dan moet u goed voor ogen houden wat het doel is van het papier. Cellulose papier is bijvoorbeeld zeer sterk, terwijl industriepapier met verlijmde lagen een beter absorptievermogen heeft. Blauw industriepapier is dan weer beter voor werkplekken, waarbij de HACCP-normen gelden.

Industriepapier haalt u bij Omnimar

Omnimar is een complete facilitaire groothandel voor schoonmaakartikelen. We bieden een uitgebreid assortiment aan diensten op het gebied van schoonmaak en hygiëne, evenals kantoorbenodigdheden, werkkleding, machines en meer. We zijn trots om VSR gecertificeerd te zijn, wat betekent dat we hoogwaardige producten en diensten leveren. Bij ons staan kwaliteit, service en een goede prijs hoog in het vaandel. Als u geïnteresseerd bent, neem dan contact met ons op om een afspraak te maken of bestel vandaag nog de benodigde artikelen.

Bij industrie papier wilt u een houder

Wanneer u industrie papier aanschaft, dan wilt u het papier wel netjes ophangen. Deze houders voor onze maxirollen vindt u ook bij Omnimar. We hebben standaarden die u kunt ophangen, maar ook vloerstandaarden behoren tot ons assortiment. Naast industriepapier verkopen we ook andere soorten papier, zoals toiletpapier en handdoek papier.