Werk- en schoonmaakwagens

Werk- en schoonmaakwagens

Schoonmaakwagens worden gebruikt in diverse sectoren, zoals in de gezondheidszorg, in hotels, in scholen, in kantoren en in de detailhandel. Een schoonmaakwagen is een mobiele werkplek, waarop alle benodigde schoonmaakmiddelen en schoonmaakapparatuur wordt vervoerd. Door de grote hoeveelheid schoonmaakbenodigdheden die op de wagen aanwezig zijn, wordt het werk van schoonmakers een stuk efficiënter en gemakkelijker gemaakt. Bij Omnimar kunt u een kwalitatieve schoonmaakwagen kopen. We hebben professionele schoonmaakwagens van verschillende merken en in verscheidene uitvoeringen. Geïnteresseerd? Bekijk onze actuele voorraad werkwagens schoonmaak op onze website.

Waarom werken met een schoonmaakwagen?

Een schoonmaakwagen is een essentieel onderdeel geworden van de schoonmaakindustrie en dit heeft diverse redenen. Ten eerste is een schoonmaakwagen handig, omdat deze het transport van alle benodigde schoonmaakmiddelen en schoonmaakapparatuur vereenvoudigt. Hierdoor hoeven schoonmakers bijvoorbeeld minder vaak terug te lopen naar een opslagruimte om schoonmaakmiddelen op te halen. Bovendien wordt het risico op het vergeten van benodigde schoonmaakmiddelen hierdoor verkleind. Dit bespaart tijd, waardoor een schoonmaker efficiënter te werk kan gaan. Daarnaast biedt een schoonmaakwagen ook een handige en overzichtelijke manier om alle schoonmaakmiddelen en apparatuur te organiseren, waardoor de schoonmaker snel het benodigde materiaal heeft gevonden en snel te werk kan gaan. Als laatste zijn er verschillende soorten en maten in de werkwagens voor de schoonmaak. Zo zijn er kleine karretjes die geschikt zijn voor het schoonmaken van kleine ruimtes en er zijn grotere wagens die worden gebruikt in grote openbare ruimtes, zoals kantoren of ziekenhuizen. Daarnaast kunnen schoonmaakwagens worden uitgerust met verschillende soorten schoonmaakmiddelen en schoonmaakapparatuur, zoals stofzuigers, dweilen, emmers, sponzen, reinigingsmiddelen en vuilnishouders.

Wat kunt u op een schoonmaakkar plaatsen?

Het ligt aan het formaat schoonmaakwagen welke losse poetselementen u erop kunt plaatsen. Hieronder vindt u enkele van de meest voorkomende elementen die u op een gemiddelde schoonmaakwagen terugvindt:

  • Emmer of emmers: Een of meerdere emmers zijn vaak aanwezig op een schoonmaakkar om schoonmaakoplossingen en schoon water in te bewaren. Bekijk hier de uitgebreide collectie mopemmers.
  • Schoonmaakmiddelen: Schoonmaakmiddelen zoals allesreinigers, glasreinigers, sanitair reinigers en vloerreinigers. Bekijk via deze link onze kwalitatieve schoonmaakmiddelen.
  • Schoonmaakgerei zoals borstels, dweilen, sponzen, microvezeldoeken en moppen die nodig zijn om verschillende oppervlakken schoon te maken. Klik hier voor ons veelzijdige assortiment aan schoonmaakmaterialen.
  • Een afvalzakhouder is nodig om afval op te kunnen ruimen tijdens de schoonmaakwerkzaamheden. Afvalzakhouders op schoonmaakkarren zijn vaak voorzien van een deksel om nare geuren te voorkomen.
  • Beschermende middelen zoals handschoenen, veiligheidsbrillen en stofmaskers zijn belangrijk om de gebruiker te beschermen tegen gevaarlijke stoffen of scherpe voorwerpen tijdens de schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast beschermen ze de gebruiker ook tegen bacteriën en virussen waarmee hij/zij in contact kan komen tijdens de schoonmaakwerkzaamheden.
  • Schoonmaakaccessoires zoals haken, houders en clips om moppen en dweilen op te hangen.

Hoe kiest u de geschikte schoonmaak werkwagen uit?

Bij het kiezen van een geschikte schoonmaakwagen is het belangrijk om rekening te houden met de specifieke schoonmaakbehoeften van een bepaalde ruimte. Zo zijn er bijvoorbeeld speciale schoonmaakwagens die zijn ontworpen voor gebruik in ziekenhuizen of laboratoria, waarbij extra aandacht wordt besteed aan hygiëne en het vermijden van besmetting. Ook kan de grootte van de schoonmaakwagen afhangen van de grootte van de te reinigen ruimte. Houd ook rekening met de aard van de werkzaamheden. Hoeft u alleen maar te dweilen? Dan heeft u niks aan een complete schoonmaakkar als de Wecoline Allure Werkwagen maat L. Bekijk via de link deze complete werkwagen voor schoonmaak. Poetst u in grote publieke ruimtes? Dan zijn afsluitbare bakken veiliger op uw schoonmaakkar. Zo zijn uw schoonmaakmiddelen minder zichtbaar ter voorkoming van diefstal. Let daarnaast nog op zaken als:

  • Welke wielen kiest u?
  • Is de schoonmaakwagen ergonomisch?
  • Heeft u schoonmaakaccessoires nodig?

Waarom uw schoonmaakwagen kopen bij Omnimar?

Bij Omnimar bent u aan het juiste adres voor een compleet facilitair pakket. Wij bieden diverse producten aan op het gebied van schoonmaak en hygiëne, en leveren daarnaast ook kantoorartikelen, werkkleding en machines. Ons bedrijf is VSR gecertificeerd, wat betekent dat wij staan voor kwaliteit en betrouwbaarheid in onze producten en diensten. Kwaliteit, service en een goede prijs-kwaliteitverhouding staan bij ons hoog in het vaandel. Bent u nieuwsgierig geworden naar onze producten? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen of plaats vandaag nog uw bestelling.