Handreiniging en handhygiëne bij Omnimar

Handreiniging

Door de wereldwijde uitbraak van Covid-19 is handhygiene en handreiniging actueler dan ooit tevoren. Het schoonmaken van de handen met een vloeibare hand- en huidreiniger of simpelweg met water en zeep is voor ons allemaal zeer belangrijk geworden. Vloeibare handreiniger is een professionele oplossing voor het gecombineerd desinfecteren en reinigen van vervuilde handen. Omnimar is dé facilitair totaalleverancier op het gebied van schoonmaak, hygiëne én desinfectie. Daarom hebben wij verschillende oplossingen met betrekking tot handreiniging in ons assortiment. Denk bijvoorbeeld aan hygienepapier, handreinigingsdispensers, beschermingsmiddel, desinfectiemiddel en uiteraard allerlei soorten zeep. Geïnteresseerd in onze producten? Neem dan gerust contact met ons op, we bespreken graag de mogelijkheden voor u.

Producten voor handreiniging zonder water

Uw handen ontsmetten en reinigen met enkel water en zeep is vaak niet voldoende. De mate van reiniging hangt namelijk veelal af van de verhouding tussen de twee reinigingsmiddelen. Wanneer een te lage dosering zeep wordt gebruikt, zullen bacteriën en vuil niet in hun geheel worden verwijderd. Dit kan vervelende gevolgen met zich meebrengen. Als u dit risico wilt uitsluiten, raden wij u aan om voor vloeibare handreiniging zonder water te kiezen. Uiteraard is er wel water toegevoegd aan het product, echter is het niet meer noodzakelijk dit zelf toe te voegen. Daardoor geven deze producten enige vorm van zekerheid, want door de vaste verhoudingen tussen water en zeep biedt deze vorm van handreiniging altijd optimale bescherming.

Het verschil tussen handdesinfectie en handreiniging

De verspreiding van besmettingen met bacteriën is met name te wijten aan de handen. Wilt u dit voorkomen? Dan is het grondig en gestructureerd wassen van uw handen de beste oplossing. Hier zijn twee mogelijkheden voor, welke beide even effectief zijn: u kunt uw handen wassen met water en zeep óf u kunt uw handen inwrijven met ontsmettingsmiddel voor de handen. Als uw handen zichtbaar vuil zijn, dan vinden wij het reinigen van de handen met water en zeep of een vloeibare handreiniger de beste oplossing. U krijgt op deze manier de handen weer schoon en u bereikt wederom een gezonde handhygiene. U verwijdert zodoende niet alleen het zichtbare vuil, maar ook de aanwezige bacteriën. Daarentegen kunt u ontsmettingsmiddel voor de handen zien als handreiniging zonder water. Bij deze methode brengt u handalcohol aan op de droge huid van uw handen. Vervolgens wrijft u de alcohol uit, zodat deze verdeeld wordt over de gehele handen. Hier draait het in feite om het ontsmetten van uw handen, waardoor de aanwezige bacteriën worden verwijderd. Heeft u echter ook zichtbaar vuile handen? Dan raden wij de eerder genoemde methode aan.

Wat is de beste manier om uw handen te reinigen?

Uit wetenschappelijk onderzoek naar het proces van handreiniging is gebleken dat bepaalde gebieden van de hand doorgaans worden vergeten. Het gaat hier met name om de delen tussen de vingers en duimen én de vingertoppen. Handhygiene is dus niet zo eenvoudig als dat het lijkt. Wij geven u echter een belangrijke tip die betrekking heeft op het uitwrijven en wassen. Als u gaat wassen met water en zeep of vloeibare handreiniger dient u gedurende 10 seconden de zeep goed in te wrijven. Let dan dus vooral ook op dat u de duimen, polsen, gebieden tussen de vingers en de vingertoppen meeneemt. Als u er helemaal zeker van wilt zijn dat uw handen goed gereinigd worden, dan raden wij het gebruik van hygienepapier ten zeerste aan. Gebruikt u ontsmettingsmiddel voor de handen? Zorg er dan voor dat uw handen goed droog zijn en pak minimaal 3 ml desinfectiemiddel . Wrijf het middel vervolgens gedurende 30 seconden over beide handen uit tot het droog is. Vergeet uiteraard wederom niet uw polsen, vingertoppen, gebieden tussen de vingers en uw duimen.

Omnimar is uw facilitair totaalleverancier

Ons doel is het adviseren, inventariseren en leveren van ons totaalconcept. Wij leveren namelijk een zeer uitgebreid pakket met betrekking tot hygiëne, schoonmaak, kantoorartikelen, werkkledij, machines, papier en zelfs plastics. Uw grootste voordeel is dat wij werken met korte lijnen. Daarnaast hebben wij een vaste prijsstelling, een zowel breed als diep assortiment, leveren wij u zelf de producten, begeleiden en instrueren wij uw personeel in het gebruik van onze producten én kunnen wij voor u schoonmaakplannen opstellen. Eén leverancier voor al uw facilitaire benodigdheden, dát is ons totaalconcept. Een eerlijke prijs en goede kwaliteit en service zijn voor ons van groot belang. Kies voor al uw handreiniging en overige facilitaire benodigdheden dus zonder twijfel voor Omnimar.