Afvalzakken | Omnimar

Afvalzakken

Wilt u afvalzakken goedkoop inkopen? Dan hoeft u niet meer verder te zoeken. Omnimar levert allerlei soorten afvalzakken voor een zeer aantrekkelijke prijs. In ons uitgebreide aanbod vindt u plastic afvalzakken in elke maat, soort, kleur en dikte. Of u nu op zoek bent naar witte, zwarte, blauwe, rode of gele afvalzakken - groot of klein - bij ons bent u aan het juiste adres. Aangezien wij de afvalzakken momenteel op grote schaal verkopen, kunt u bij ons profiteren van aantrekkelijke prijzen. Wacht dus niet langer en bestel uw afvalzakken naar keuze.

Hoe kies ik de juiste afvalzak?

Bij het uitkiezen van de juiste vuilniszak moet u op een aantal belangrijke zaken letten. Namelijk op het soort afval dat erin moet, de inhoud die erin kwijt moet, de dikte en het materiaal van de afvalzak, de optie tot scheiden, de mate van hygiëne en het doel van de afvalzak. We zullen deze zaken kort belichten:

 • Soort afval
  Het soort afval dat geplaatst gaat worden in de afvalzak bepaalt voor een groot deel welke afvalzak u moet nemen. Sta dus even goed stil bij het type afval. Zal er veel scherp of zwaar afval in de zak gegooid gaan worden? Dan heeft u een degelijke, stevige afvalzak nodig. Anders is de kans groot dat de afvalzak gaat scheuren.

 • Inhoud van het afval
  Hoeveel afval moet er in de zakken kwijt kunnen? Bereken dit getal in liters en stem hier de grootte van de afvalzak op af.

 • Dikte van de afvalzak
  De dikte (en dus stevigheid) van een afvalzak wordt uitgedrukt in micron of mu (µ).  Hoe hoger de micron, hoe sterker de afvalzakken. Over het algemeen geldt:

• < 15 micron – Geschikt voor licht afval zoals papieren zakdoekjes
• 15 – 50 micron – Geschikt voor medium afval, zoals GFT, productieafval of afval op kantoorafdelingen
• > 50 micron – Geschikt voor scherp afval en voor zwaar afval zoals bouwafval en keukenafval in de horeca

 • Optie om te scheiden
  Bent u van plan om afval te gaan scheiden, dan zult u niet genoeg hebben aan één soort afvalzak. Kies voor verschillende kleuren afvalzakken, zodat u het afval overzichtelijk en eenvoudig kunt scheiden.

 • Mate van hygiëne
  Ook de mate van hygiëne is belangrijk bij het selecteren van de juiste afvalzak. Welke afvalzakken bieden de hoogste mate van hygiëne? Het antwoord luidt: afvalzakken met een trekband-sluiting.

 • Doel van de afvalzak
  Stel ook vast wat het doel van de afvalzak is. Is het bijvoorbeeld nodig om te zien hoe ver de afvalzak is afgevuld? Kies dan voor een transparante afvalzak. Ook is het belangrijk om te bepalen of de afvalzak alleen bedoeld is voor vuil of ook voor groot afval.

Materiaal van de vuilniszakken

Afvalzakken zijn verkrijgbaar in verschillende materiaalsoorten. Zo heeft u bijvoorbeeld de keuze uit composteerbare afvalzakken van biologisch afbreekbaar zetmeel en plastic afvalzakken (vervaardigd uit LDPE, MDPE of HDPE folie). De verschillende materiaalsoorten kunnen weer worden onderverdeeld in verschillende diktes en sterktes.

Kies ik voor HDPE of LDPE plastic afvalzakken?

Over het algemeen worden afvalzakken gemaakt van 2 soorten plastic, namelijk HDPE en LPDE.

 • HDPE is de afkorting voor Hoge Dichtheid PolyEthyleen (High Density Polyethylene). HDPE afvalzakken zijn vaak nog wel redelijk stevig, maar ze zijn ook dun en hebben een hoge doorprikweerstand. Wanneer er een gat in de zak komt, dan scheurt dit gat gemakkelijk verder. Deze afvalzakken zijn dus vooral bedoeld voor licht afval. HDPE afvalzakken worden veel gebruikt op het kantoor, in toiletgroepen, aan de schoonmaakwagen en in openbare ruimtes.

 • LDPE is de afkorting voor Lage Dichtheid Polyethyleen (Low Density PolyEthylene). LDPE afvalzakken zijn dik, stevig, taai, maar ook soepel. LDPE zakken zijn 100% recyclebaar. Afvalzakken van LDPE zijn geschikt voor zwaar(der) afval zoals keukenafval, hout, metaal, karton en gft-afval. Ze worden vaak gebruikt in de keuken, in scholen en voor afvalcontainers.

Afvalzakken voor elk type afval

Omnimar levert vuilniszakken in allerlei verschillende soorten, kleuren en maten. Naast onze grote afvalzakken en containerzakken hebben wij ook pedaalemmerzakken en knapzakken. Zo vindt u voor iedere afvalbak wel een geschikte vuilniszak. Mocht u hier hulp bij nodig hebben, dan kunt u altijd nog even contact met ons opnemen.

Afvalzakken kopen bij Omnimar

Omnimar is dé groothandel in vuilniszakken en diverse schoonmaakartikelen van Nederland van mopemmers tot papiergrijpers. Alle producten komen direct uit onze voorraad en zijn snel leverbaar. Het bestellen van de afvalzakken of andere producten gaat heel eenvoudig. Selecteer de afvalzakken naar keuze, geef het gewenste aantal aan en plaats het product in uw winkelwagen. Betaling gaat via iDEAL of één van de vele andere betalingsopties. Wanneer de bestelling geplaatst is, zullen de vuilniszakken zo snel mogelijk bij u thuis of bij u op kantoor worden afgeleverd.

Vragen?

Heeft u nog vragen over een bepaald product of weet u niet zo goed welke vuilniszakken voor u het meest geschikt zijn? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. Dit kan door een berichtje achter te laten via ons contactformulier. Daarnaast kunt u bellen naar +31 (0)46-4105100 of een mailtje sturen naar info@omnimar.nl. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden.