Hoe kan ik het beste een marmeren vloer schoonmaken?

Een marmeren vloer geeft een unieke, stijlvolle en luxe uitstraling aan het interieur. Het is dan ook niet voor niets een van de meest populaire natuurstenen in Nederland. Om zolang mogelijk te kunnen genieten van uw natuurstenen vloer is het belangrijk om het marmer goed te onderhouden. Een marmeren vloer schoonmaken kan echter een grote uitdaging zijn. Als specialist op het gebied van schoonmaakartikelen weten wij er alles van. Wij vertellen u daarom graag hoe u het beste een marmeren vloer kunt poetsen.

Hoe kan ik het beste mijn marmeren vloer poetsen?

U kunt uw marmeren vloer het beste schoonmaken met een sopje van lauwwarm water en een klein scheutje van een speciale marmerreiniger. Dit sopje brengt u op het marmer aan middels een stoffen doek.

Het is aan te raden om te beginnen bij een klein oppervlak in een onopvallend hoekje om te controleren of het resultaat goed is. Zodra u ziet dat het stukje mooi schoon wordt, kunt u ook de rest van de marmeren vloer poetsen. Ga niet te hard wrijven want dit kan krassen veroorzaken, wat uiteraard nog veel erger is dan vuil.

Nadat u het marmer gereinigd heeft met de sop moet u de vloer nog een keer afnemen met alleen water. Zo blijft er geen laag van het reinigingsmiddel achter en kan er geen vuil of lelijke plek ontstaan. Droog de marmeren vloer tot slot goed af met een droge doek. Hier zal de vloer meer van gaan glanzen.

marmeren vloer

Andere manieren om zelf een marmeren vloer schoon te maken

Naast de bovengenoemde optie zijn er ook verschillende andere manieren om marmer schoon te maken, namelijk:

Marmeren vloer schoonmaken met stoomreiniger

Gaat u een marmeren vloer schoonmaken met een stoomreiniger? Dan moet u erop letten dat u de ruimte eerst goed stofzuigt. Zo weet u zeker dat al het losliggende vuil weg is voordat u begint met het reinigen. Het reinigen van een marmeren vloer met een stroomreiniger zorgt ervoor dat al het overgebleven, hardnekkige vuil op hoge temperatuur wordt verwijderd. Zo heeft u niet alleen voor het oog een schone vloer, maar is alles na afloop ook nog eens hygiënisch schoon.

Marmeren vloer schoonmaken met soda

Als u niet in het bezit bent van een stoomreiniger of geen tijd meer heeft om een speciale marmerreiniger te kopen, dan is een marmer reinigen met soda een alternatief. Marmer laat zich namelijk goed reinigen met een mengsel van lauwwarm water en soda. Breng het mengsel aan op de vloer met een doek en laat het vervolgens ongeveer 5 minuten intrekken. Daarna kun je er voor kiezen om de vloer te dweilen met soda.

Vergeet niet om de vloer na te spoelen, zodat alle sodaresten van de vloer af zijn. Marmer reinigen met soda kost wellicht iets meer tijd en moeite, maar is een effectieve manier om de vloer te reinigen. 

Marmeren vloer dweilen

Een marmeren vloer dweilen kan, zoals eerder gezegd, het beste worden gedaan met een mengsel van (lauw)warm water en marmerreiniger of met soda. Ook kunt u er eventueel voor kiezen om de marmeren vloer schoon te maken met wat groene zeep en water.

Marmer reinigen: welke producten mogen niet worden gebruikt?

Gebruik vooral geen bijtende schoonmaakmiddelen of agressieve chemische schoonmaakproducten zoals ammoniak, chloor of azijn. Azijn heeft een veel te hoge pH-waarde voor marmer en het zuur kan het marmer aantasten. Dus, gaat u een marmeren vloer dweilen, lees dan altijd goed of er geen azijn verwerkt is in de schoonmaakmiddelen. Bij twijfel kunt u altijd contact met ons opnemen.

Op een natuurstenen vloer zoals marmer ook mag nooit een detergent of afwasmiddel gebruikt worden! Maak de vloer alleen schoon met een marmerreiniger, een neutrale, natuurlijke zeep, een ecologische allesreiniger of eventueel water met soda.

Marmerreinigers en meer bij Omnimar

Omnimar is dé facilitair totaalleverancier op het gebied van schoonmaak, hygiëne, desinfectie en meer. Dus als u op zoek bent naar een marmerreiniger om zelf uw marmeren vloer schoon te maken of uw marmeren vloer te laten schoonmaken, dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Naast marmerreinigers hebben wij ook een breed assortiment aan schoonmaakmachinesdispenserstapijtreinigers en andere producten. Bovendien voeren wij ook reparaties, onderhoudswerkzaamheden en NEN-keuringen van reinigingsmachines uit. Bij ons vindt u alles omtrent schoonmaak onder één dak, wel zo handig. Bestellingen kunt u eenvoudig plaatsen via de website of per e-mail.

Mocht u na het lezen van onze tips over het schoonmaken van een marmeren vloer nog vragen hebben of meer informatie wensen, neem dan vrijblijvend contact met ons op voor. Onze ervaren medewerkers voorzien u graag van deskundig advies op maat!

Leave a comment