Schoonmaken met baking soda

Table of contents

Ooit was baking soda bedoeld om mee te bakken. Toen heeft oma uitgevonden dat baking soda uiterst effectief is voor nare geuren en vlekken. Het is namelijk een ontzettend goed werkend schoonmaakmiddel en hiermee kunt u prima hardnekkige vlekken verwijderen uit allerlei producten. U kunt niet alleen vele objecten schoonmaken met baking soda en azijn, maar het helpt daarnaast ook nog eens tegen nare geurtjes. Door baking soda te vermengen met een beetje azijn krijgt het een soort schurende werking. Ideaal voor bijvoorbeeld het schoonmaken van de oven én om meteen de geurtjes te verwijderen. Door het schoonmaken met baking soda verwijdert u in een handomdraai hardnekkige vlekken. Als facilitair groothandel voor schoonmaakartikelen weten wij van Omnimar alles van schoonmaken. Graag helpen wij u dan ook een eindje op weg en vertellen wij u alles over schoonmaken, hygiëne, desinfectie en meer! Heeft u alvast vragen? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder! 

Wat kan er worden schoongemaakt met baking soda?

De grote vraag is natuurlijk: wat kan er allemaal worden schoongemaakt met baking soda? Want alhoewel het bijna een wondermiddel genoemd mag worden, mag u helaas niet alles schoonmaken met baking soda. Maar laten we eerst beginnen met wat wél kan. Te beginnen met de oven en magnetron. Deze apparaten staan bekend om hun vaak zeer moeilijk te verwijderen vlekken, maar gelukkig biedt schoonmaken met baking soda de oplossing. Strooi een beetje baking soda op een natte doek en zie de vlekken voor uw ogen verdwijnen. Spoel wel goed na met water. Ook de badkamer en het toilet kunt u uitstekend schoonmaken met baking soda. De tegels en de voegen, de wasbak en de douche, u krijgt het allemaal glinsterend schoon. Gebruik de baking soda niet op poreus gesteente en marmer. In het toilet strooit u één kopje baking soda en daarna één kopje azijn. Dit laat u tien minuten intrekken. Vervolgens schrobt u alles na met de borstel en giet u nog wat kokend water in de pot. De toiletpot is weer glimmend schoon. Ook het douchegordijn, de vloer, het afvoerputje, de vuilcontainer en de kattenbak kunt u schoonmaken met baking soda. En alle nare geurtjes verdwijnen ook nog eens. Wij hopen dat u met deze baking soda schoonmaaktips al een heel eind komt. Wat je kunt schoonmaken met baking soda is wel duidelijk: ontzettend veel! Maar wat kunt u níet schoonmaken met baking soda? Door de schurende werking kunt u het middel beter niet gebruiken op marmer, aluminium potten en pannen, zilver bestek en goudkleurige producten. U kunt de producten dan beschadigen. Schoonmaken met baking soda blijft een handig trucje van oma, maar werkt zeker niet altijd, dus bent u op zoek naar professionele schoonmaakproducten? Die vindt u bij Omnimar.    

Baking Soda

Baking soda en azijn

  We benoemden het al eerder: baking soda en azijn zijn een goede combinatie. Baking soda met azijn heeft namelijk een schurende werking. Niet goed dus voor kwetsbare producten zoals marmer en goud, maar uitstekend voor hardnekkige vlekken in onder andere de oven en het toilet. Baking soda en azijn zijn ook perfect bij een verstopt afvoerputje. Schep drie eetlepels baking soda in het verstopte putje en giet daarna een half kopje azijn in het putje. Er ontstaat vervolgens een schuimende reactie die ervoor gaat zorgen dat alle rotzooi verdwijnt die is achtergebleven en uw afvoer deed verstoppen. Bent u al overtuigd van de vele voordelen van schoonmaken met baking soda? In onze webshop vindt u baking soda van de hoogste kwaliteit, maar bij ons kunt u ook terecht voor andere schoonmaakartikelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan poetspapier, desinfectiemiddelen, trekkers en wissers, plastic zakken, schoonmaakmachines en natuurlijk nog veel meer! Wij bieden als facilitair groothandel alles aan op het gebied van schoonmaak. Bekijk ook onze pagina over het schoonmaken van een marmeren vloer. Mocht u iets niet kunnen vinden op onze website, neem dan gerust contact met ons op. Wij gaan ervoor zorgen dat u het product krijgt waar u naar zoekt.   

Schoonmaken met baking soda van Omnimar

  Natuurlijk vindt u ook baking soda in onze webshop. U kunt dus meteen aan de slag met schoonmaken met baking soda en zelf ontdekken hoe goed dit middel werkt. Zoals we zojuist al aangaven hebben wij niet alleen baking soda, maar ook vele andere schoonmaakartikelen op de website staan. Wij bieden een totaalconcept. Dus voor alles op het gebied van schoonmaak kunt u bij ons terecht. Daarnaast beschikken wij over een eigen technische service. Wanneer u problemen ondervindt met bijvoorbeeld een schoonmaakmachine, dan kunt u altijd bij ons terecht. Wij zijn tevens VSR gecertificeerd  schoonmaak kwaliteitsinspecteur en daarmee mogen wij ons echte experts op het gebied van schoonmaak noemen. Wat uw vraag ook is op het gebied van schoonmaak, bij ons kunt u terecht voor deskundig advies. Wilt u gaan schoonmaken met baking soda, maar weet u niet precies hoe het moet? Of heeft u andere vragen op het gebied van schoonmaak? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u zo snel mogelijk verder! 

Leave a comment