Zelf allesreiniger maken

Table of contents

Er zijn talloze schoonmaakartikelen op de markt. Maar zelf een allesreiniger maken is iets wat steeds meer mensen doen. U kunt het zo gek niet bedenken of mensen hebben het zelf gemaakt. Van wasmiddelen tot zeep en natuurlijk de allesreiniger. Het klinkt heel eenvoudig, zelf een allesreiniger maken. Echter kan het mengen van chemicaliën zeker gevaren met zich meebrengen! Het internet staat vol met tips van middelen die bij elkaar gegoten moeten worden om het perfecte schoonmaakmiddel te creëren. Maar kunt u zomaar allerlei middelen met elkaar mengen? En welke middelen helpen tegen welke vlekken? Of kan het ook fout gaan? Wij van Omnimar weten alles op het gebied van schoonmaak en brengen u graag op de hoogte van zaken met betrekking tot zelf allesreiniger maken. Waar moet u op letten, maar vooral: wat moet u niet doen?

Waarom zelf een allesreiniger maken?

We beginnen met waarom veel mensen zelf een allesreiniger maken. De redenen hiervoor lopen nogal uiteen. De één maakt het zelf om kosten te besparen en zo zelf een goedkoop middel te creëren. De ander maakt zelf een allesreiniger omdat hij of zij in de veronderstelling is dat dit beter voor het milieu is. Maar is dit allemaal wel zo? Een allesreiniger, of wat voor schoonmaakmiddel dan ook, hoeft niet duur te zijn. Schoonmaakmiddelen zijn er namelijk in veel verschillende prijsklassen. Dus óók goedkope middelen. Zelf een allesreiniger maken is natuurlijk ook niet gratis. Ook hiervoor dient u meerdere middelen te kopen om het te maken. Het is dus zeker geen feit dat zelf een allesreiniger maken goedkoper is dan er een te kopen. Dan komen we op de volgende reden: namelijk dat het beter is voor het milieu. Ook dit is helaas zeker niet altijd het geval. De meeste tips om schoonmaakmiddelen te maken die u kunt vinden op het internet gebruiken ingrediënten die niet goed zijn voor het milieu. Daarnaast zijn veel bedrijven tegenwoordig bezig met een duurzaam beleid te voeren. Zo ook in hun producten. Producten als schoonmaakmiddelen worden steeds ‘schoner’ en beter voor het milieu. Zo zijn er zelfs veel producten op de markt die als doel hebben om geen chemische of andere slechte stoffen te verwerken in hun middelen. Maar ook vanuit de overheid wordt hier steeds meer aandacht aan besteed. Dus het is allang niet meer zo dat een zelfgemaakte allesreiniger beter of goedkoper is dan een allesreiniger die u in de winkel koopt. Onze reinigers voldoen, net als al onze andere producten, aan alle normen die worden gesteld. Dus ook aan de duurzaamheidsnormen.  

Allesreniger

Zelf beter geen allesreiniger maken

Voor de twee meest voorkomende redenen om zelf een allesreiniger te maken, namelijk goedkoper en beter voor het milieu, hoeft u het dus niet te doen. Maar misschien heeft u wel een andere reden. Toch raden wij u aan om niet zelf aan de slag te gaan. Het internet staat namelijk vol met tips om zelf een allesreiniger te maken, maar velen zijn onveilig of zelfs gevaarlijk. Het is namelijk af te raden zomaar middelen samen te voegen zonder dat u weet wat de reactie kan zijn. Zo mag u nooit bleek met azijn mengen, hoe mooi dit ook klinkt. Of ammoniak met bleek. Dit kan giftige gassen produceren die irritatie aan de huid, ademhalingsproblemen of branderige ogen kan veroorzaken. Dit alles kan al bij een zeer kleine hoeveelheid. Schoonmaakmiddelen die geproduceerd zijn voor de verkoop moeten aan strenge kwaliteitseisen voldoen. Op het etiket staat duidelijk vermeld hoe u moet omgaan met de middelen en wat u moet doen mocht u ergens last van krijgen. Dit alles is voor uw eigen veiligheid. Om deze redenen zullen we u geen tips geven hoe u een allesreiniger kunt maken.   

Hoge kwaliteit en veilige  te gebruiken schoonmaakmiddelen

  Wij hopen dat het duidelijk is dat zelf een allesreiniger maken gevaarlijk kan zijn. En behalve dat werken veel zelfgemaakte schoonmaakmiddelen vaak niet of slecht. Zo krijgen wij regelmatig de vraag wat er helpt tegen vlekken die ontstaan zijn nadat mensen een eigen gemaakt middel hadden geprobeerd om vlekken te verwijderen. Natuurlijk helpen wij u daarmee en adviseren wij schoonmaakmiddelen die bewezen hun werk doen. Wij zijn expert op het gebied van schoonmaakmiddelen en in onze webshop vindt u dan ook alleen de beste kwaliteit schoonmaakmaterialen, luchtverfrissing, desinfectiemiddelen, artikelen voor glasbewassing, plastic zakken en allesreiniger. Maar natuurlijk nog veel meer. Wat u ook zoekt op het gebied van schoonmaak, wij kunnen het voor u leveren. Natuurlijk staan wij klaar voor al uw vragen op dit gebied. Wilt u weten wat de beste allesreiniger is? Hoe u bepaalde vlekken het beste kunt verwijderen? Of welk middel geen slechte bestanddelen voor het milieu bevat? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder! 

Leave a comment